Şalpazarı Meslek Yüksekokulu

Tatbikat Niteliğinde Ders Yapıldı

Meslek Yüksekokulumuz Müdürü Doç. Dr. Dönüş GENÇER önderliğinde, Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü öğrencileriyle "Arama ve Kurtarma Teknikleri-II" dersi kapsamında Doğada Arama Kurtarma yapıldı.

Aynı zamanda Şalpazarı Gençlik Merkezi Müdürlüğü tarafından teknik gezi kapsamında yapılan, Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ile birlikte planlanan ve uygulanan ders, Trabzon Uzungöl'de bulunan Demirkapı Yaylası'ndaki ormanlık alanda gerçekleştirildi.

Öğrencilerle birlikte Uzungöl'de toplanan ekipler, Demirkapı Yaylası'ndaki ormanlık alanda doğada kaybolan iki kişiyi arama çalışmasına başladı. Dersin hocaları olan Öğr. Gör. İsmail Turgut PALA ve Öğr. Gör. Lokman ODABAŞ tarafından oluşturulan ekiplerdeki ekip başının bilgilendirmesi ve yönlendirmesi ile ormanlık bölgede arama çalışmalarına başlandı.15 kişi ile başlanan aramada ilk yaralının izine rastlanıldı. Kısa bir sürede ilk yaralıya ulaşan ekip, yaralıyı sağlıklı bir şekilde olay yerinden çıkartarttılar. İkinci yaralıya ulaşma çabaları ise sonuçsuz kaldı. Akabinde İtfaiye ekiplerine bilgi verilerek köpek ile arama çalışmalarına geçildi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığına ait "Pusu" adı verilen özel eğitimli köpek, ormanlık bölgede yapılan aramada ikinci yaralıya da ulaştı. Yaralının yerini tespit eden "pusu" havlayarak ekiplere bilgi verdi. Olay yerine gelen ekipler yaralıyı sağlıklı bir şekilde olay yerinden çıkarttılar. Başarılı geçen arama-kurtarma sonucunda tüm ekiple toplu bir hatıra fotoğrafı çekildi.

Doğada Arama Kurtarma dersi kapsamında başta Müdürümüz Doç. Dr. Dönüş GENÇER ve Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. İsmail Turgut PALA ile Öğr. Gör. Lokman ODABAŞ olmak üzere, akademik personelimize (Öğr. Gör. Aynur KAYA, Öğr. Gör. Ömer UZUNTAŞ ve Öğr. Gör. Bereket Bülent AYKER), Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Grup Amiri Alahattin SANDIKÇI, Köpek Eğitmeni İsmail ERSOY ve katılım sağlayan İtfaiye personeline, Şalpazarı Gençlik Merkezi Müdürlüğü ve personeline ve bu anları fotoğraflayan Yüksekokul Sekreterimiz Mustafa TÜRKMEN'e teşekkür ederiz.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat