Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı İle İş Birliği Protokolü İmzalandı

Meslek Yüksekokulumuz Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programında öğrenim gören öğrencilerin Alan Uygulamaları-I ve Alan Uygulamaları-II dersleri kapsamında; itfaiyecilik alanında iş organizasyonu yaparak yangına müdahale edecek, can ve mallara zarar gelmesini önleyecek, etkili arama kurtarma çalışması yapacak, yangın önleme ile ilgili tedbirleri alacak ve uygulayacak, mesleğin icra edildiği ortamları tanıyacak, müdahale için kullanılan itfaiye araçlarını ve malzemelerini görerek ve uygulayarak öğrenecek, kişisel koruyucu donanımları yerinde tanıyarak ve itfaiyecilik mesleğini etkin olarak öğrenecek şekilde yetiştirmek amacıyla Trabzon Üniversitesi Rektörlüğü ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığının hak ve yükümlülüklerini belirlemek ve iş birliğini sağlamak amacıyla iş birliği protokolü imzalanmıştır.

Hazırlanan iş birliği protokolü, Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nda Meslek Yüksekokulumuz Müdürü Sayın Dr. Öğr. Üyesi Harun KAHVECİ ve  Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Sayın Mehmet Olcay BAL tarafından imza altına alındı.

İmza töreninde Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Sayın Mehmet Olcay BAL ve Meslek Yüksekokulumuz Müdürü Sayın Dr. Öğr. Üyesi Harun KAHVECİ'nin yanı sıra, Müdür Yardımcılarımız Sayın Dr. Öğr. Üyesi Dönüş GENÇER, Sayın Öğr. Gör. İsmail Turgut PALA ile Yüksekokul Sekreterimiz Sayın Mustafa TÜRKMEN ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Yangın Müdahale Şube Müdürü Sayın Fatih YARDIMCI da hazır bulundu.