Şalpazarı Meslek Yüksekokulu

Organ Bağışı Etkinliği Yapıldı

Trabzon Üniversitesi Şalpazarı Meslek Yüksekokulu olarak, Meslek Yüksekokulumuz ile Şalpazarı İlçe Devlet Hastanesi'nin ortaklaşa düzenlediği "Organ Bağışı Etkinliği" bilgilendirme eğitimi verildi.

Meslek Yüksekokulumuz Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe; Meslek Yüksekokulumuz Müdürü Sayın Dr. Öğr. Üyesi Dönüş GENÇER önderliğinde, Müdür Yardmcısı Öğr. Gör. Lokman ODABAŞ, Yüksekokul Sekreteri Mustafa TÜRKMEN, Hukuk Bölümü Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Fatih ARSLAN, İdari personelimiz ve öğrencilerle birlikte Şalpazarı İlçe Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ümit KEKEÇ ile Organ Bağışı Birim Sorumlusu Hemşire Şengül AKDOĞAN, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Murat AYAZ ve Gençlik Merkezi Lideri Damla AKIN da katılım sağladılar.

Şalpazarı İlçe Devlet Hastanesi Başhekimi Sayın Uzm. Dr. Ümit KEKEÇ'in organ bağışının önemi, hangi şartlarda ve hangi durumlarda kimlerin verebileceği konuları hakkında bilgilendirmeler yaptı. Başhkim, Organ Bağışında ülke genelinde ilimiz 6'ncı sırada, kadavrada ise ilimiz ülke genelinde 7'nci sırada olduğunu belirtti. Pandemi öncesi ve sonrasındaki organ bağışına da dikkat çeken Ümit bey, pandemi sonrasında organ bağışında düşüş yaşandığını belirtti. Organ bağışı konusunda vatandaşların hem doktor olsun, hem ailvi olsun bir güvensizlik söz konusu olduğunu bildirdi.

Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Sayın Murat AYAZ da, Organ Bağışının ne kadar önemli olduğuna dikkat çeken konuşma yaptı. Organ Bağışının Tıbbi gerekliliğin yanısıra dini olarakta önemli olduğuna dikkat çekti. Cenab-ı ALLAH. Maide Suresi 12'nci Ayetinde: "Bir kişiye hayat vermek, bütün insanlığa hayat vermekle eşdeğerdir" buyurmaktadır.

Hem dini açıdan hem de tıbbi açıdan önemli olan Organ Bağışının, hem öğrencilerimizin hem personelimizin hem de tüm vatandaşlarımızın duyarlı olması anlamında yapılan etkinliğimiz toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat