Şalpazarı Meslek Yüksekokulu

Birey ve Aileler İçin Afet Bilinci Eğitimi Verildi

Meslek Yüksekokulumuz konferans Salonunda, Şalpazarı Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Sayın Öğr. Gör. İsmail Turgut PALA tarafından, Akademik ve İdari Personel ile öğrencilere yönelik "Birey ve Aileler için Afet Bilinci" konulu eğitim verildi.

Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Sayın Dr. Öğr. Üyesi Dönüş GENÇER'in de katıldığı eğitimde, afet öncesi, afet anında ve sonrasında bireylerin ve ailelerin yapması gereken konular ele alındı. Her vatandaşın afet konusunda mutlaka eğitim alması gerektiğini belirten Öğr. Gör. İsmail Turgut PALA, AFAD başta olmak üzere, itfaiye, Kızılay gibi kurum ve kuruluşların öncülüğünde her bir bireye gerekli eğitimin verilmesi ve gerekli desteğin sağlaması gerektiğini söyledi. Her bireyin birer AFAD Gönüllüleri olması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Meslek Yüksekokulumuz başta AFAD olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak, Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı ile Acil Durum ve Afet Yönetimi Programı öğrencileri, Alan Uygulama derslerini ilgili kurum ve kuruluşlar ile birlikte yapmaktadırlar. 

 

 

İlgili Resimler


Menüyü Kapat