Şalpazarı Meslek Yüksekokulu

Afet Tatbikatı Yapıldı

Bu sene 2.sini düzenlediğimiz "Afet (Yangın, Kentsel Arama Kurtarma ve Doğada Arama Kurtarma) Tatbikatı" gerçekleştirildi.

Şalpazarı ilçe merkezine 3 km uzaklıktaki Düzköy Mahalle sapağında dış paydaşlarımızdan Trabzon Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Trabzon Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü, Trabzon Havalimanı İşletme Müdürlüğü, Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, UMKE ile ortaklaşa yaptığımız tatbikata; Şalpazarı Kaymakamı Semih MEMİŞ, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik KURUKIZ, Trabzon Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Recep DEMİR, Trabzon Üniversitesi Beşikdüzü Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ertuğrul KAROĞLU, Trabzon Üniversitesi Tonya Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. İlyas ÜN, Kurucu Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Harun KAHVECİ, Şalpazarı İlçe Emniyet Müdürü Ahmet KILIÇ, Şalpazarı İlçe Jandarma Komutanı V. Kürşat TOKGÖZ, Şalpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin TÜRKMEN, Şalpazarı Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Murat AYAZ, Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Müdahale Şube Müdürü Fatih YARDIMCI, Trabzon Havalimanı İşletme Müdürü Adem TİRYAKİ, ARFF Şube Müdürü Hüseyin İSKENDER, Trabzon Üniversitesi Şalpazarı Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Dönüş GENÇER, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Yapılan tatbikatlarda bir komuta merkezi oluşturularak sırasıyla yangın, Doğada Arama Kurtarma ve Kentsel Arama Kurtarma tatbikatları gerçekleştirildi.

Yoğun yağmur altında gerçekleştirilen tatbikatlar gerçeğini aratmadı. Çıkan yangında baygınlık geçiren vatandaşlar kurtarılarak Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerine (UMKE) teslim edildi. Yangına yapılan müdahale ile de kısa sürede yangın södürüldü ve soğutma işlemi gerçekleştirildi.

Yangın sonrasında, aynı anda Kentsel Arama Kurtarma ve Doğada Arama Kurtarma Tatbikatı gerçekleştirldi. Komuta merkezindeki görevli tarafından istenilen sessizlik sonrası kazazedelerin yerlerinin tespit çalışması yapıldı. Aynı zamanda eğitimli arama kurtarma köpeği (RİKA) tarafından da canlı insan yerinin tespiti yapıldı. Yapılan tespit sonrasında enkaz altında kalan kazazedeler kurtarılarak 112 Acil Çağrı Merkezine bağlı Ambulansa alındı. 

Doğada Arama Kurtarma tatbikatında da, engebeli arazide yuvarlanan vatandaşın kurtarılmasına tanıklık ettik. Arama Kurtarma Ekipleri tarafından yüksek yamaçtan kazazedenin yanına inen ekipler, kazazedeye yaptıkları ilk acil müdahale sonrasında olay yerinde hazır bulunan ambulansa kazazedeyi teslim ettiler.

Risk durumlarında ve afetlere karşı ortak kriz yönetiminin önemini gösteren başarılı bir tatbikat gerçekleştirildiğine vurgu yapan Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Dönüş GENÇER, ortaklaşa gerçekleşen tatbikatta emeği geçen paydaşlara ve Şalpazarı Meslek Yüksekokulu akademik ve idari personel ile öğrencilerine teşekkürlerini iletti.

Şalpazarı İlçe Belediye Başkanı Refik KURUKIZ ile Şalpazarı İlçe Kaymakamı Semih MEMİŞ te, Şalpazarı Meslek Yüksekokulu öğrencilerine, eğitimde görev alan akademisyenlere ve Şalpazarı Meslek Yüksekokulu yönetimine teşekkürlerini ilettiler.

Menüyü Kapat