Yüksekokulumuz Araklı Sel Tatbikatına Katıldı

2022 Afet Tatbikat Yılı” kapsamında Trabzon'un Araklı ilçesinde 05 Ekim 2022 tarihinde AFAD koordinasyonluğunda masabaşı ve saha uzantılı tatbikat icra edildi.   Araklı Sel Tatbikatına yüksekokulumuz da katılım sağladı. Yüksekokulumuz adına tatbikata Sayın Öğr. Gör. Recep KİRİŞ, Sayın Öğr. Gör. Lokman ODABAŞ, Sayın Öğr. Gör. Ömer UZUNTAŞ ve 13 öğrencimiz katılım sağladı.

Araklı Sel Tatbikatı arama kurtarmadan, psikososyal desteğe kadar farklı alanlardan senaryolarla gerçekleştirildi. Tatbikat ilk olarak brifing toplantısıyla başladı.Daha sonra sahada arama kurtarma çalışmalarıyla devam etti. Senaryosu gereğince;Trabzon'un batı kesiminde başlayan yağışın Araklı ilçesinde etkisini göstererek saat 10:00 itibariyle bölgeye ortalama 135 mm (kg/m2) yağmur yağmıştır. Yoğun yağmur yağışının afete dönüşmesiyle Başkanlık AFAD tüm afet gruplarının afet müdahale çalışmalarına başlaması çağrısı yapmıştır. Çağrı üzerine Ali Cevat MYO'da  22 afet grubu sorumluluk alanına göre çalışmalarına başlamıştır. Tatbikatta 301 personel ve 76 araç görev almıştır. Araklı Sel Tatbikatı Tatbikat başarıyla tamamlanmıştır.